Afumatoare CHAMPION

Producator: Alfa Vega
Cod produs: AV-AFM-1

Preț: 1340.00 lei (TVA inclus)


 

Afumarea produselor dumneavoastra e mai simpla ca niciodata folosind acest produs demontabil, foarte simplu de utilizat, care va ofera o capacitate generoasa a spatiului de afumare. Afumarea este una dintre cele mai eficiente si mai populare tehnici de conservare, aducand totodata savoare prin gustul unic al produselor din carne afumata precum carnati, salam, pastrama, kaizer, jambon etc. Se afuma si carnea de peste - pastrav, macrou, scrumbie, somon, crap, etc, dar si unele branzeturi asa cum sunt cascavalul sau casul.

Afumatoarea Champion propune metoda afumarii cu fum rece, arderea rumegusului fiind realizata in cutia de ardere, o incinta separata de cea in care sunt incarcate produsele destinate afumarii. Dupa inchiderea cutiei de ardere, fumul circula constant spre gaurile de aerisire din incinta de afumare. Iesirea debitului de fum poate sa fie marita daca stinghia ce se pune intre capac si cutia de afumare este impinsa spre interiorul cutiei (poza 2) Prin afumare obținem un produs mai gustos, mai aratos, dar si mai putin expus la alterare. Dincolo de beneficiile afumarii in sine, mai importanta este afumarea acasa, deoarece in multe dintre mezelurile din comert se adauga chiar „aroma de fum", un produs sintetic.

Afumatoarea Champion ofera un volum de 600L, fiind afumatoarea cu cel mai mare volum de afumare de pe piata, iar la cele doar 43 kg, aceasta poate fi mutata cu usurinta dintr-un loc in altul. Cutia de ardere este vopsita in camp elecrostatic cu vopsea termica, o vopsea speciala care rezista pana la temperaturi de 600°C si ii permite o rezistenta mare in timp. Dar în cutia de ardere (unde arde rumegușul) temperatura nu urcă mai mult de 200° C, prin urmare în zona de afumare vopseaua nu se poate descompune si nu degajă nimic toxic. Capacul de la afumatoare este izolat termic, astfel că pe suprafata lui nu se produce condens. Daca nu ar fi izolat termic, pe tabla zincată a capacului s-ar forma picături de condens care pot cadea pe carnea supusă afumării ceea ce noi dorim sa evităm prin izolarea capacului. Pe suprafata laterală interioară a cutiei afumătorii, datorită fumului rece, a vaporilor care se condensează pe pereți se formează un strat protector care conține și grăsimi. Astfel carnea nu are cum sa fie în contact direct cu tabla zincată În timpul afumării densitatea fumului trebuie să nu fie prea mare (fumul sa fie straveziu)

Pericolul de incendiu este practic nul deoarece afumarea se face cu fum rece iar rumegusul arde progresiv cu viteza mica, fiind controlat in cutia de ardere. 

A se citi cu atentie ghidul de utilizare! 

COMPONENTE:

  • Perete:fata, spate, lateral stanga, lateral dreapta
  • Capac afumătoare cu 2 manere;
  • 6 Tije de sustinerea produselor;
  • Cutie de ardere;
  • Stinghie sau bara de lemn 630mm

CARACTERISTICI TEHNICE:

  • Realizat din tabla zincata;
  • Volum de afumare :600 Litri - una din cele mai mari capacitati de afumare a afumatorilor mobile ce se gasesc in piata.
  • Greutatea maxima de incarcare:120kgDIMENSIUNI cu cutia de ardere:1400x620x1200 (Lxlxh)(mm)Masa:43(kg)

NOTA: Se livreaza in stare demontata, in 2 cutii, cu instructiune de montaj.

Afumatoarea poate fi achizitionata direct de pe magazinul nostru online www.e-alfavega.com