Servicii Alfa Vega - Zincare electrochimică | Vopsire în câmp electrostatic

servicii - generalităţi

Oferim produse si servicii la scara industriala pentru:

 • Debitare, cantuire, frezare, elemente prelucrate din PAL melaminat, sau brut;
 • Vopsire cu pulberi in camp electrostatic;
 • Zincare electrochimica;
 • Realizarea in serie de repere metalice presate, sudate sau prelucrate mecanic.

 

Monitorizam şi urmărim procesele tehnologice, aplicam cerintele de protectie a mediului si a sigurantei ocupationale conform normelor ISO 9001(2008),ISO 14001(2004) si OHSAS 18001(2007).

 

Datorita stanadardelor de calitate pe care le-am atins si a echipamentelor moderne de care dispunem, printre partenerii nostri traditionali se numara direct sau indirect companii de talie internationala: TAPARO(IKEA), ELECTROLUX, IMA.RO (FONTANOT), AUTONOVA (MAKITA, RENAULT).

 

 

zincare electrochimică

Zincare lucioasă in mediu slab acid

 

De ce este utila zincarea reperelor confectionate din otel carbon?

Otelul carbon este un aliaj de fier cu ~0.05 – 0.10 % carbon si alte elemente de aliaje. Datorita activitatii sale chimice, in atmosfera umeda, reperul confectionat din otel-carbon neprotejat se va rugini.
Pentru a impiedica acest fenomen, exista mai multe posibilitati. Una dintre aceste posibilitati este galvanizarea, respectiv zincarea electrolitica. In procesul de zincare electrolitica de regula se depune un strat de zinc intre 5-12 micrometri.

Zincare
 
Zincare

In urma zincarii electrolitice lucioase in mediu slab acid aplicata de specialistii nostri, rezistenta in ceata salina neutra, la rugina rosie, poate sa creasca la 500 ore. Procesul de zincare are loc pe baza unei experiente acumulata de peste 20 ani, fiind certificat ISO 9001/14001/18001. In functie de cerinte, elaboram intotdeauna tehnologia optima, calitatea zincarii efectuate la noi, satifacand cele mai mari pretentioase solicitari ale clientilor.

 

In multe cazuri, acolo unde alti au esuat, noi am reusit sa asiguram calitatea ceruta de clienti de regula in cazul produselor exportate.

 

Ce trebuie sa stiti inainte de a ne transmite o comanda:

 

Dimensiunile de gabarit a reperelor ce pot fi tratate in baile de zincare :

 • Lungime 1000 mm max.
 • Latime 150 mm max.
 • Inaltime 500 mm max.

Reperele se recomanda a fi confectionate din tabla laminata la rece (sau profile din tabla laminata la rece) si pe cat posibil fara urme de oxizi.

 

Pentru a putea intocmi oferta de pret va vom solicita :
 • desenul (schita) piesei cu specificatia grosimii stratului de zinc
 • aspectul suprafetei
 • culoarea pasivarii (sunt utilizati numai pasivanti agreati in UE fara crom hexavalent)
 • in functie de cerinte, rezistenta necesara la ceata salina neutra
 • cantitatea lunara sau anuala necesara
vopsire în câmp electrostatic

SPECIALISTII VOPSIRII SI LACUIRII IN CAMP ELECTROSTATIC CU PULBERI

Oferim PROTECTIE, ESTETICA, DURABILITATE produselor dumneavoastra

 

Cu o experienta de peste 20 ani in procesul de vopsire cu pulberi, utilizand cele mai bune produse, cu respectarea rigorilor in procesele de pretratare, folosind cele mai noi tehnologii si echipamente, azi reusim sa va oferim servicii de vopsire in camp electrostatic de cea mai buna calitate a reperelor metalice. Fiind interesati de protejarea mediului, Alfa Vega a implementat tehnologii ecologice nepoluante.

 

Vopsitoria este dotata cu linie conveiorizata, pistoale de vopsire in camp electrostatic Nordson, respectiv Gema. Aplicarea vopselei se face in cabine cu roboti de vopsire sau manual, asigurand aplicarea stratului de vopsea cu grosimea recomandata de producator.

 

Vopsire

 

Cuptorul de polimerizare de tip tunel, este prevazut cu reglarea automata a temperaturii, cu sistem de alarmare acustica în caz de avarie arzator, sau scadere sub limita prescrisa a temperaturii. Parametrii cuptorului privind gradul de polimerizare a stratului de vopsea sunt monitorizati si reglati cel putin semestrial, asigurand astfel un strat de vopsire constant cu proprietati mecanice si estetice optime.

 

 
Vopsire Vopsire

 

Gradul de polimerizare a vopselei pe reperele livrate catre beneficiar este verificat permanent printr-un test de polimerizare rapid.

 

 
Vopsire

Pre-tratamentul suprafetelor este elementul cheie al procesului de acoperire cu pulbere. Prin aplicarea unei pregatiri a suprafetei in tunelul de pregatire prin spritare, prevazut cu mentinerea automata a concentratiei si temperaturii fosfo-degresantului nano-ceramic, cat si a clatirilor intermediare cu apa demineralizata si pasivare finala, se asigura un strat de conversie foarte aderent pentru vopseaua pulbere si o rezistenta marita la coroziunea stratului de vopsea.
Concentratia bailor se verifica periodic si prin analiza chimica.

 

Punem accent deosebit si pe calitatea materiilor prime, atat prin alegerea furnizorilor, cat si prin metode specifice de receptie a acestora. Datorita experientei accumulate, putem elabora în scurt timp tehnologii noi , în functie de cerintele clientului.

 

Ce trebuie sa stiti inainte de a ne transmite o comanda:

 

 • Lungime = 2500 mm max.
 • Inaltime = 1300 mm max.
 • latime = 500 mm max.
 • Materialul din care este confectionat : tabla laminata la rece, aluminiu, tabla zincata

 

Pentru a putea intocmi oferta de pret va vom solicita :
 • Desenul, (schita) reperului
 • Grosimea stratului de vopsea
 • Unde este utilizat reperul ( interiorul cladirii sau în exterior).
 • Rezistenta în ceata salina neutra ( daca este cazul)
 • Alte cerinte speciale
 • Culoarea conform RAL, cat si gradul de luciu preferat.
 • Nr. de bucati de vopsit /luna.
Vopsire

 

debitare-frezare-gaurire PAL melaminat

PRELUCRARE PAL MELAMINAT SAU BRUT

 

Debitare

Debitarea o executam cu echipamente profesionale, fierestrau circular Holzma HPP 250 cu alimentare din palet si posibilitatea de taiere in pachet pana la 60 mm, cu o viteza de 35-60 m2/h

 

Pentru o taiere eficienta cu pierderi minime de PAL melaminat, se foloseste un program de optimizare a pieselor comandate de client, acestea urmand a fi etichetate pentru o asamblare ulterioara mai usoara.

Debitare

 

Cantuire

Canturile ABS se aplica pe contur drept sau curb de asemenea pe dispozitive profesionale Brant KDF 220C si KTD 720

 

 
Cantuire pe drept 125-225 ml/h
Debitare
Cantuire pe curb 225-480 ml/h
Debitare

 

Frezare - Gaurire

Frezarea-gaurirea orizontala sau verticala se realizeaza cu utilaje
Weeke Venture 106M Masa de lucru: 3130 x 1250 x 100 mm si
Weeke Venture BHX050 pentru panouri de la 200 x 70 x 12mm până la 2500 x 850 x 60mm

 

 
Debitare Debitare

 

Prin programul de optimizare utilizat, economisim material cu minim 5-10% față de orice altă machetare, iar prin etichetarea pieselor economisim timp la asamblarea finală a mobilierului.

 

 

Ambalare-expeditie

Localizati in apropierea punctului vamal Petea, la numai 30 km de autostrada M3, la solicitare, avem posibilitatea sa asiguram ambalarea si expedierea reperelor sau produselor direct catre beneficiarii din Uniunea Europeana.