Cod Classoft: 72865
Afumarea produselor dumneavoastră e mai simplă ca niciodată folosind acest produs demontabil, foarte simplu de utilizat, care vă oferă o capacitate generoasă a spațiului de afumare. Afumarea este una dintre cele mai eficiente și mai populare tehnici de conservare, aducând totodată savoare prin gustul unic al produselor din carne afumată precum cârnați, salam, pastramă, kaizer, jambon etc. Se afumă și carnea de peste - păstrăv, macrou, scrumbie, somon, crap, etc, dar și unele brânzeturi așa cum sunt cășcavalul sau cașul.
Afumatoarea Champion propune metoda afumării cu fum rece, arderea rumegușului fiind realizată în cutia de ardere, o incintă separată de cea în care sunt încărcate produsele destinate afumării. După închiderea cutiei de ardere, fumul circulă constant spre găurile de aerisire din incinta de afumare. Ieșirea debitului de fum poate să fie mărită dacă stinghia ce se pune între capac și cutia de afumare este împinsă spre interiorul cutiei (poză 2) Prin afumare obținem un produs mai gustos, mai arătos, dar și mai puțîn expus la alterare. Dincolo de beneficiile afumării în sine, mai importantă este afumarea acasă, deoarece în multe dintre mezelurile din comerț se adaugă chiar „aromă de fum", un produs sintetic.
Afumatoarea Champion oferă un volum de 600L, fiind afumatoarea cu cel mai mare volum de afumare de pe piață, iar la cele doar 43 kg, această poate fi mutată cu ușurință dintr-un loc în altul. Cutia de ardere este vopsită în câmp elecrostatic cu vopsea termică, o vopsea specială care rezistă până la temperaturi de 600°C și îi permite o rezistență mare în timp. Dar, în cutia de ardere (unde arde rumegușul) temperatura nu urcă mai mult de 200° C, prin urmare în zona de afumare vopseaua nu se poate descompune și nu degajă nimic toxic. Capacul de la afumătoare este izolat termic, astfel că pe suprafața lui nu se produce condens. Dacă nu ar fi izolat termic, pe tablă zincată a capacului s-ar forma picături de condens care pot cădea pe carnea supusă afumării ceea ce noi dorim să evităm prin izolarea capacului. Pe suprafață laterală interioară a cutiei afumătorii, datorită fumului rece, a vaporilor care se condensează pe pereți se formează un strat protector care conține și grăsimi. Astfel carnea nu are cum să fie în contact direct cu tabla zincată. În timpul afumării densitatea fumului trebuie să nu fie prea mare (fumul să fie străveziu)
Pericolul de incendiu este practic nul deoarece afumarea se face cu fum rece iar rumegușul arde progresiv cu viteză mică, fiind controlat în cutia de ardere.
A se citi cu atenție ghidul de utilizare!
COMPONENTE:
CARACTERISTICI TEHNICE:
NOTĂ: Se livrează în stare demontată, în 2 cutii, cu instrucțiuni de montaj.
Afumatoarea poate fi achiziționată direct de pe magazinul nostru online www.e-alfavega.com